Conferință în cadrul ASCOR susținută de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Conferință în cadrul ASCOR susținută de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

Înaltpreasfințul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a susţinut luni, 26 martie, conferinţa duhovnicească cu titlul ,,Datoriile faţă de istoria şi viaţa ţării şi poporului”, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad. La eveniment au participat părinții profesori de la Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic din Arad, părinții consilieri de la Centrul Eparhial, zeci de tineri teologi, preoţi şi credincioşi arădeni, care l-au ascultat cu mult interes pe Ierarhul arădean.

Conferinţa a fost organizată de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România (ASCOR), filiala Arad, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad. Conferința s-a desfăşurat în două părți, în prima parte Înaltpreasfinția Sa a transmis auditorului mesajul că trebuie ca toţi să luptăm pentru unitatea de credinţă şi de neam, în acelaşi timp aducând numeroase exemple istorice. În cea de-a doua parte, Ierarhul a dat răspuns întrebărilor care i-au fost adresate de către cei prezenți, majoritatea întrebărilor fiind legate de tema dezbătută. Fiind în ajunul Centenarului Unirii Basarabiei cu România, tânărul membru ascorist Dorin Ioan Neag a interpretat cântecele patriotice: ,,Așa-i românul” și ,,Frați români”.

Prezentarea conferinţei a fost făcută de către preşedintele ASCOR Arad, Cătălin-Iulian Drăgan, care a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru deschiderea arătată faţă de noi, pentru susţinerea morală dar şi pentru povăţuirile şi sfaturile duhovniceşti pe care ni le împărtăşeşte asemenea unui părinte duhovnicesc. Cuvânt de mulţumire a fost adus şi distinsului auditoriu precum şi tinerilor care s-au implicat în organizare conferinţelor duhovniceşti din Postul Sfintelor Paşti.

Raul Vasile Gligor, Vicepreședinte ASCOR Arad