Misiunea Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad la Școala Generală ,,Aurel Vlaicu” din Arad

      Comments Off on Misiunea Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad la Școala Generală ,,Aurel Vlaicu” din Arad

Azi, 8 aprilie 2024, am avut bucuria de a-l avea în mijlocul elevilor clasei a VIII-a, ai Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu”, Arad, la ora doamnei profesor de religie Alina Morariu, pe Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu.

Părintele i-a provocat la o lecție despre demnitate, punând în lumină învățăturile Mântuitorului, din Pilda fiului risipitor. Adolescenții de azi, care se detașează de valorile promovate de familie, școală, biserică și societate în general, ajung asemenea fiului risipitor, să eșueze și să se înstrăineze. Ei trebuie să știe, că există întotdeauna o „cale de întoarcere, o inimă de tată, care e dispusă să accepte și să ierte, că există brațe care îi pot salva, din tot ceea ce înseamnă căderi”.

Le-a adresat apoi întrebări, ajutându-i deopotrivă, să se exprime susținând prin exemplul personal, valoarea demnității. I-a acaparat încă de la început, prin tactul său deosebit, datorat vocației de păstor de suflete, dar și de dascăl.

La final le-a recomandat să citească, pentru că doar cunoașterea, îi va ajuta în acest demers de a deveni demni, de a urca duhovnicește, acum în perioada Postului Mare, când cuvintele Mântuitorului, “Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie” (Marcu 8, 34) ar trebui să ne fie tuturor un îndemn la smerenie și la asumarea libertății. O elevă a surprins printr-un desen, imaginea demnității, chipul preotului.


Prof. Alina Morariu – Școala gimnazială „Aurel Vlaicu” din Arad