Misiune în Italia a Pr. Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu, cadru didactic al Facultății de Teologie din Arad

      Comments Off on Misiune în Italia a Pr. Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu, cadru didactic al Facultății de Teologie din Arad

În săptămâna a patra a Postului Mare, Pr. Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu, cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a participat la o serie de evenimente duhovnicești în Italia, pentru întărirea în credință a românilor aflați pe aceste meleaguri, învățându-i, sfătuindu-i și rugându-se împreună cu ei.

Vineri, 16 martie 2018, părintele a ținut în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” Chianciano Terme, un cuvânt-conferință cu tema „Postul – trepte către cer”, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Siluan Șpan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Evenimentul, precedat de Taina Sfântului Maslu, săvârșită în sobor de 5 preoți, a fost organizat de către preotul paroh Ioan Horbaniuc, fost student al Facultății de Teologie din Arad. Părintele Ștefan a vorbit despre cele 3 mari trepte spre cer: credința, nădejdea și dragostea, corespunzătoare celor 3 etape ale vieții duhovnicești: curăția, luminarea și îndumnezeirea, chemând credincioșii să urce pe aceste trepte, subliniind că cei care nu se află bine ancorați măcar pe prima treaptă, nu vor avea parte de Hristos.

În duminica ce a urmat, a patra din Post, a Sfântului Ioan Scăraru, în aceeași parohie, Părintele Ștefan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și a ținut un cuvânt de învățătură despre cele 30 de trepte ale Scării Sfântului Ioan Scăraru, îndemnând credincioșii să se roage la Dumnezeu, să îi ajute să urce aceste trepte, care duc la El.

Duminică seara, răspunzând invitației preotului Gabriel Apopei, Părintele Ștefan s-a aflat la Roma, în parohia ortodoxă română cu hramul Sfântul Ierarh Grigorie cel Mare Dialogul, papă al Romei. Aici a ținut un cuvânt de învățătură despre „Trăirea cu Dumnezeu înlăuntru și cu oamenii în afară” și a oferit răspunsuri la multe întrebări venite din partea celor prezenți. Atmosfera a fost una specială, credincioșii bucurându-se de cuvintele și dragostea părintelui.

Pr. Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu