Ierarhii arădeni au inaugurat un nou spațiu al bibliotecii Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Ierarhii arădeni au inaugurat un nou spațiu al bibliotecii Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad a inaugurat un nou spațiu al bibliotecii, după cel deschis în anul 2016. Noul spațiu a fost binecuvântat printr-o slujbă de sfințire oficiată de cei doi ierarhi arădeni, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei și Preasfințitul Episcop-Vicar Emilian Crișanul.

La acest moment au participat Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie, cadrele didactice și studenții facultății.

Acest spațiu va găzdui 25.000 de volume și reviste de specialitate, precum și colecții ale revistelor teologice din țară și străinătate. În cadrul bibliotecii va fi organizat și un fond de carte teologică veche. La acestea se adaugă și biblioteca computerizată cu acces la baze de date internaționale.

După slujba de sfințire a bibliotecii, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt arătând că însuși numele universității ne îndeamnă la înălțare, ori spațiul unei biblioteci este tocmai cadrul adecvat pentru elevarea culturală și spirituală. La aceasta se adaugă și semnificația zilei de 4 decembrie prin prăznuirea Sf. Ioan Damaschin, mare Părinte al Bisericii, sistematizatorul învățăturii celei drepte, familiar cu tot ceea ce a însemnat carte și știință pentru perioada aceea.

Manifestarea a continuat prin cuvântul părintelui decan care a mulțumit ierarhilor pentru prezență și sprijin, precum și doamnei rector pentru sprijinul financiar acordat în organizarea respectivului spațiu. De asemenea, a mulțumit părintelui profesor Lucian Farcașiu, responsabilul bibliotecii și studenților angajați în organizarea și indexarea fondului de carte.

În încheiere, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, a felicitat conducerea facultății pentru această realizare, conferind câteva Diplome de excelență, în semn de distinsă apreciere pentru performanțele academice obținute în anul universitar trecut, cadrelor și studenților teologi arădeni.

Organizarea și punerea în folosință a noului spațiu al Bibliotecii Facultății de Teologie din Arad este un proiect al părintelui decan, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, care de la preluarea mandatului a făcut o permanență din acest proiect, pe de-o parte, ca o datorie de onoare pentru vechea bibliotecă a Institutului și Academiei Teologice iar, pe de altă parte, ca o necesitate de aliniere a teologiei arădene la standardele academice naționale și internaționale.

Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang