Revederea promoției anului 1999, a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Revederea promoției anului 1999, a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

Ziua de 28 mai 2019 a însemnat, pentru promoția anului 1999, a Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, momentul revederii, la scurgerea a două decenii de la absolvirea cursurilor acestei venerabile instituții teologice.

Festivitățile aniversare au debutat, în Catedrala Veche a Aradului, cu oficierea unei slujbe de mulțumire și a slujbei de pomenire pentru cadrele didactice și absolvenții adormiți în acest răstimp, de față fiind Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, precum și o bună parte a cadrelor didactice ale acestei generații de teologi.

La finalul oficiului liturgic, Părintele decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, atât în calitatea administrativă deținută, cât și ca absolvent al promoției sărbătorite, a adresat un cuvânt celor prezenți în care a exprimat emoția și bucuria acestei revederi într-un loc special, cel al toposului Catedralei Vechi, unul în care această promoție și-a găsit formarea duhovnicească și liturgică. Între altele, Preacucernicia sa a arătat că: „Revederea aceasta este una care ne ajută să observăm felul în care Dumnezeu a așezat în noi daruri, unele care au fost sesizate, poate atunci, poate mai târziu, dar care certifică valoarea și lucrarea fiecăruia dintre noi întru împlinirea a ceea ce dascălii noștri, în frunte cu ÎPS Arhiepiscop Timotei, au așezat în mințile și inimile noastre. Pentru toată jertfelnicia lor, le mulțumim acum, încă odată”.

În cuvântul său, ÎPS Timotei a răspuns cu evidențierea acelorași emoții și bucurii, evocând frumoasele realizări ale absolvenților acestei promoții, remarcate prin pozițiile înalte ocupate de o bună parte a acestor absolvenți, atât în viața bisericească, cât și în cea socială.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a salutat prezența Părintelui Prof. Univ. Dr. Mihail Săsăujan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă JIustinian Patriarhul” din București, care și-a început cariera universitară la Facultatea arădeană odată cu generația amintită aici.

Festivitățile au continuat în Aula Facultății, Părintele Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan vorbind audienței despre rolul Teologiei ca mărturisire și mod de viață în lume. Părintele Prof. Univ. Dr. Constantin Rus a dat citire catalogului, iar fiecare dintre absolvenți și-a prezentat realizările de până acum, toți mărturisind faptul că au resimțit, din plin, binecuvântarea lui Dumnezeu în viața lor.

Revederea s-a încheiat cu o agapă de bucurie, unde toți cei 30 de absolvenți prezenți, alături de dascălii invitați au depănat amintiri frumoase din vremea studenției.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu – absolvent