Lucrările simpozionului ISREIE la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Lucrările simpozionului ISREIE la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În zilele de 24-25 mai 2019 cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” au participat la simpozionul internațional Cercetare și Educație în Era Inovării. Această manifestare se află sub organizarea Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, care se află la cea de-a 8-a ediție. În acest an, la eveniment, participă reprezentanți din mai multe universități din țară și străinătate.

Părinții profesori au prezentat referate de specialitate, reunite sub genericul: Cultura teologică arădeană: tipărituri și documente de arhivă relevante pentru viața bisericească.

În cuvântul de deschidere, părintele decan Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja a evocat „implicarea Facultății de Teologie din Arad în activitățile inițiate sub egida Universității din Arad. Totodată,prin acestea, Facultatea arădeană promovează valorificarea cercetării științifice în slujirea Bisericii. Ne bucurăm pentru faptul că temele referatelor colegilor evidențiază aspecte interesante legate de cultura teologică locală”.

Toate materialele prezentate vor fi reunite într-un viitor număr al revistei Teologia, publicație editată de către Facultatea de Teologie din Arad.

  

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu