Misiune a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Vinga

      Comments Off on Misiune a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Vinga

Duminica a IV a după Rusalii, în cea de-a doua zi a lui Cuptor a.c., a constituit pentru credincioșii parohiei ortodoxe Vinga, protopopiatul Arad, un moment de sărbătoare specială, căci, la invitația preotului paroh Răzvan Sas, un grup vocal de tineri, studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, au susţinut, printr-o frumoasă cântare de strană, oficierea Sfintei Liturghii.

Împreună cu aceștia a fost prezent și Preacucernicul Părinte Lect. Univ. Dr. Filip Albu. La momentul predicii, Preacucernicia sa a adresat un cuvânt de învățătură în care a evidențiat câteva trăsături importante ale Evangheliei citite: „pericopa mateiană a vindecării slugii sutașului ne ajută să întrevedem cât este de importantă rugăciunea unora pentru alții. Prin acest exercițiu spiritual se întărește  spiritul de comuniune între oameni, ajutându-i pe aceștia să fie cu deschidere unii față de alții, indiferent de statura socială, de rasă, sau de orice altă împărțire discriminatorie. Același pasaj evanghelic ne ajută să înțelegem că în efortul de însănătoșire a trupurilor noastre avem nevoie numai de medicamente prescrise de medici ci și de rugăciune.

Ea ne întărește răbdarea în suferință și ne face să integrăm conștiinței noastre rațiunile duhovnicești ale jertfei de boală prin care trecem noi sau semenii noștri. Prin urmare, e necesar să fim aproape de cei bolnavi cu rugăciunea pe care o săvârșim acasă sau la biserică, manifestându-ne astfel credința în Domnul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre.”
La finalul slujbei, părintele Filip, împreună cu studenții prezenți au oferit informații privitoare la bunul renume al venerabilei instituții teologice arădene, pe care o reprezintă, precum și câteva date legate de examenul de admitere care va debuta luna aceasta.

Stud. Ionuț Mîlcomete