Preoți din Arhiepiscopia Aradului în vizită la Parlamentul European și la Reprezentanța Patriarhiei Române de la Bruxelles

      Comments Off on Preoți din Arhiepiscopia Aradului în vizită la Parlamentul European și la Reprezentanța Patriarhiei Române de la Bruxelles

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la invitația domnului europarlamentar Gheorghe Falcă, o delegație compusă din 25 de preoți din Arhiepiscopia Aradului au vizitat, în zilele de 3 şi 4 aprilie 2024,  sediul de la Bruxelles al instituției europene. Din delegație au făcut parte reprezentanți ai Centrului eparhial Arad, ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu”, părinți protopopi şi preoți de la parohiile arădene.

Astfel, în ziua de 3 aprilie, delegația a vizitat Reprezentanța Patriarhiei Române de pe lângă instituțiile europene, directorul acestui departament, Părintele Prof. Univ. Dr. Sorin Șelaru prezentându-le oaspeților biserica românească din Bruxelles, precum şi activitățile pastoral-misionare și culturale extrem de importante ale Reprezentanței. Mesajul de mulțumire din partea delegației arădene a fost transmis de către Părintele decan, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja.

Programul a continuat în ziua următoare cu vizita la Parlamentul European. Cei prezenți au putut afla informații și detalii despre istoria și activitate curentă a organismelor de conducere europene, precum și despre proiectele de viitor și activitatea reprezentaților României în aceste instituții. Părintele consilier bisericesc Silviu Faur a mulțumit gazdelor pentru ospitalitate și a transmis cuvântul de apreciere și de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu