Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad a participat la Festivalul coral de muzică religioasă „Miron Cristea” de la Caransebeș

      Comments Off on Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad a participat la Festivalul coral de muzică religioasă „Miron Cristea” de la Caransebeș

Joi, 27 aprilie 2023, în catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș s-a desfășurat festivalul coral de muzică religioasă „Miron Cristea” ajuns la cea de-a XIII-a ediție, eveniment ce a reunit 9 formații corale, toate din Mitropolia Banatului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, corul „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a participat la acest eveniment cultural organizat de Episcopia Caransebeșului.

În prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, corul studenților teologi arădeni, sub bagheta dirijorală a Părintelui Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean, a încântat publicul cărășan cu un repertoriu bisericesc, după cum urmează:

  • Oratoriul bizantin – Gheorghe Mandicevschi
  • Hristos a Înviat! – triptic – armonizare Mircea Buta
  • Rugăciune – Teodor T. Iași
  • Clopote de seară – repertoriul clasic rus – solo: Casian Câmpean – student în anul III.

La final, corul a primit din partea Preasfințitului Părinte Lucian, placheta și diploma de participare la evenimentul cultural organizat cu ocazia „Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului”.

Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean