Părintele decan Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja a participat la evenimentul omagial organizat pentru Părintele profesor Ștefan Buchiu la împlinirea a 70 de ani de viață, la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București

      Comments Off on Părintele decan Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja a participat la evenimentul omagial organizat pentru Părintele profesor Ștefan Buchiu la împlinirea a 70 de ani de viață, la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București

Părintele profesor emerit Dr. Ștefan Buchiu, vicar eparhial onorific a fost sărbătorit la împlinirea a 70 de ani de viață prin lansarea volumului omagial „În Lumina lui Hristos. Omagiu părintelui profesor univ. dr. Ștefan Buchiu”.

Amfiteatrul „Pr. Prof. Dr. Ioan G. Coman” al Facultății de Teologie Ortodoxă din București s-a dovedit a fi neîncăpător pentru cei care au dorit să îi transmită felicitări și urări de bine părintelui profesor dr. Ștefan Buchiu, fost decan al prestigioasei școli teologice timp de un deceniu și autor a numeroase lucrări, studii și articole în domeniul Teologiei Dogmatice.

Evenimentul a fost moderat de Părintele Conf. Univ. Dr. Sorin Șelaru, consilier patriarhal și director al Reprezentanței Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene.

La această manifestare a participat Părintele Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, care, în alocuțiunea sa, l-a felicitat pe Părintele profesor Ștefan Buchiu la ceas aniversar, creionând, într-un mod sintetic, contribuția teologică a Părintelui omagiat, la dezvoltarea Teologiei dogmatice românești.

În încheiere, părintele Ștefan Buchiu a mulțumit tuturor celor care s-au ostenit pentru organizarea evenimentului, celor care au avut contribuții la volumul omagial lansat și coordonat de Pr. Sorin Șelaru și Pr. Lect. Univ. Dr. Mihai Burlacu, precum și tuturor celor care au participat la evenimentul omagial. Cei prezenți i-au cântat la final „La mulți ani!”, organizatorii manifestării oferindu-i un buchet de flori.

www.ziarullumina.ro

Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean