Prezența Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Moneasa, protopopiatul Sebiș

      Comments Off on Prezența Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Moneasa, protopopiatul Sebiș

În Duminica a treia după Sfintele Paști, a Sfintelor femei Mironosițe, Părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu a participat la săvârșirea sfintelor slujbe în parohia Moneasa, protopopiatul Sebiș.

Astfel, în preziua duminicii, sâmbătă seara a fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litie, iar în ziua duminicii slujba Utreniei a fost săvârșită de către părintele paroh Dănuț Ghiță Tulcan, răspunsurile liturgice fiind date din strana bisericii de către grupul de cântăreți ai parohiei, conduși de părintele profesor Lucian Farcașiu, potrivit cântării locale din Eparhia Aradului.

Dumnezeiasca Liturghie a Duminicii a fost săvârșită în sobor de către părintele profesor Lucian Farcașiu și părintele paroh Dănuț Ghiță Tulcan, răspunsurile liturgice fiind date de grupul cântăreților din parohie, la care s-au atașat toți credincioșii prezenți în biserică la Sfânta Liturghie de Praznic, conduși de cântărețul principal, prof. Draghici Florea .

La momentul potrivit al Dumnezeieștii Liturghii, părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Faracșiu a rostit cuvântul de învățătură referitor la pericopele evanghelice ale zilei, referindu-se în mod special la credința și curajul femeilor mironosițe, modele demne de urmat pentru creștinii de astăzi, în general, dar și pentru credincioasele femei creștine, în mod special.

La slujba Dumnezeieștii Liturghii au participat credincioșii din localitatea Moneasa și foarte mulți turiști sosiți în stațiune, pentru odihnă și tratament.

La sfârșitul slujbei, părintele paroh Dănuț Ghiță Tulcan a mulțumit oaspeților prezenți la slujba Dumnezeieștii Liturghii, în mod deosebit părintelui profesor Lucian Farcașiu pentru slujire și bogatul cuvântul de învățătură rostit, dar și credincioșilor din stațiune care au vizitat biserica, participând și la slujba Dumnezeieștii Liturghii.

La împărțirea anaforei, toți credincioșii prezenți la săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii au fost miruiți de părintele profesor, care a întreținut și dialoguri pastorale cu cei prezenți în biserică.

Preot Paroh Dănuț Tulcan