Două noi teze de doctorat susținute la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Două noi teze de doctorat susținute la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În ziua de 6 septembrie 2022, doi noi absolvenți ai studiilor doctorale și-au susținut tezele de doctorat.

După rostirea rugăciunii, Părintele decan Cristinel Ioja, în calitate de președinte al comisiilor constituite în acest sens, a salutat prezența distinșilor părinți profesori, a candidaților și a participanților, arătând apoi faptul că au fost îndeplinite toate prevederile legale necesare pentru susținerea publică a tezelor de doctorat. Prin decizia Rectoratului Universității arădene, Comisia de evaluare a fost formată din: Pr. Prof. Univ. Dr. habil. Ștefan Iloaie – Universitatea „ Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca; Conf. Univ. Dr. habil. Ciprian-Iulian Toroczkai – Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Pr. Conf. Univ. Dr. Caius-Claudius Cuțaru – Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

Prima prezentare a aparținut Părintelui Ionel Scânteie. Titlul tezei sale este: Apropieri și distincții între spiritualitatea creștină și islamică. Semnificația lor pentru profilul spiritual al Europei.

A doua prezentare a aparținut Părintelui Petru-Marcel Suciu. Titlul tezei sale este: Gnomi și tropos în perspectiva Sfântului Maxim Mărturisitorul și a psihologiei cognitiv-comportamentale.

Ambele teze au fost coordonate de Pr. Prof. Univ. Dr. habil. Vasile Vlad.

La final, părintele decan a mulțumit membrilor comisiei pentru prezentarea referatelor de apreciere, felicitându-i pe candidați pentru efortul depus în cercetarea întreprinsă și pentru obținerea înaltului titlu științific de doctor.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu