Un nou cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad – Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Nestor Dinculeană

      Comments Off on Un nou cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad – Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Nestor Dinculeană

În urma examenului de titularizare, corpul didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad are un nou membru, în persoana Preasfințitului Părinte Dr. Nestor Dinculeană, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Astfel, în data de 7.09.2022, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, s-a desfășurat concursul de titularizare pentru un post de lector universitar.

Îndată după rostirea rugăciunii, Părintele decan Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, în calitate de Președinte al comisiei de concurs, a salutat prezența Chiriarhului și a membrilor comisiei, subliniind că au fost îndeplinite toate cerințele legale pentru desfășurarea acestui examen.

În conformitate cu procedura universitară, PS Nestor a susținut un curs în fața comisiei de evaluare și a studenților, pe temele selectate conform procedurii și metodologiei de concurs: „Iudaismul – o religie pe jumătate revelată” și „Teme teologice în Pentateuh”, continuat cu un dialog viu și interesant. După aceasta, PS Nestor și-a prezentat planul de dezvoltare a carierei universitare.

După încheierea concursului, ÎPS Timotei Seviciu l-a felicitat pe candidat, dorindu-i mult succes în lucrarea academică: „Ne bucurăm pentru acest moment, căci se reînnoadă o tradiție veche, de legături fructuoase între cele două eparhii. Este o cinste pentru corpul profesoral arădean, primind în rândul său un ierarh al Bisericii”.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu