În prezența ÎPS Arhiepiscop Timotei, noua școală ,,Episcop Ioan Mețianu” din Arad și-a deschis porțile pentru primii săi elevi

      Comments Off on În prezența ÎPS Arhiepiscop Timotei, noua școală ,,Episcop Ioan Mețianu” din Arad și-a deschis porțile pentru primii săi elevi

Emoții, bucurii și multe surprize pentru primii elevi ai Școlii „Episcop Ioan Mețianu” inaugurată anul acesta de către Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și Arhiepiscopia Aradului.

Două clase pregătitoare au început anul școlar 2022-2023 într-o atmosferă festivă de sărbătoare, în prezența invitaților, a părinților și alături de cadrele didactice. Au împărtășit bucuria lor Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Subprefectul Aradului, Doru Sinaci, Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar, Primarul Aradului, Călin Bibarț, Inspectorul școlar general, Marius Gondor, gazdă fiindu-le decanul Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja.

Rectorul UAV, Ramona Lile a arătat importanța acestui moment pentru universitatea arădeană de stat și a salutat, cu emoție, pe primii elevi ai școlii. „Este un vis împlinit pentru Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad. Un vis din care fac parte acești copii minunați care au venit la școala noastră pentru a se educa și a pătrunde în tainele cunoașterii. Mulțumim părinților care ne-au ales pentru copiii lor,  mulțumim celor care și-au adus contribuția la înființarea acestei școli. În mod special mulțumim Arhiepiscopiei Aradului, colegilor de la Facultatea de Teologie al căror sprijin necondiționat ne-a ajutat să ajungem la acest moment”.

ÎPS Arhiepiscop Timotei a transmis cuvântul de binecuvântare și de felicitare pentru demararea acestui proiect, subliniind valoarea acestuia atât pentru Biserică cât pentru societate: ,,Prin această nouă școală se pun bazele unui învățâmânt integrativ, în care partea informativă este dublată și de o educație creștină, în spiritul tradiției noastre bisericești și naționale. Se reiterează astfel moștenirea înaintașilor noștri care au subliniat legătura vie dintre Biserică și Școală”.

Părintele decan, Cristinel Ioja, ca unul care a fost implicat în mod direct în acest proiect, a transmis următoarele: ,,Ziua de astăzi este rodul conlucrării dintre Biserică, Universitate și societate pentru formarea noilor generații în spiritul valorilor înalte ale Evangheliei lui Hristos și ale culturii. Prin implicarea directă a ÎPS Arhiepiscop Timotei și a PS Episcop-vicar Emilian Crișanul, precum și a doamnei Rector, Ramona Lile, astăzi am putut să-i primim pe noii învățăcei în spații special dedicate. Acești copii reprezintă de acum înainte prima generație a noii școli ,,Episcop Ioan Mețianu”. În încheiere, părintele decan a spus că: ,,Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad este onorată să facă parte din acest proiect”.

La chemarea doamnelor învățătoare Alina Năsui și Bianca Pele, noii elevi au pășit cu emoție în sălile de clasă.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu