Examen de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Examen de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În ziua de 22 Iulie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc prima sesiune de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” a Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad, de față fiind și Preacuviosul Părinte Dr. Iustin Popovici, consilier cultural la centrul eparhial.

Conform metodologiei de admitere, cei 27 de candidați au fost evaluați, de comisiile stabilite, la probele de muzică, dicție și la interviul motivațional, fiindu-le testate cunoștințele teologice, pe baza programei stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

La final, Părintele decan Cristinel Ioja a adresat un scurt cuvânt, mulțumindu-le proaspeților studenți pentru încrederea acordată acestei instituții academice și teologice, invitându-i să asume conștiincios o bună relație de conlucrare în cercetarea teologică viitoare, pentru a onora atât istoria bicentenară aniversată în acest an, cât și prezentul viu și activ al venerabilei Facultăți de Teologie arădene.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu