Slujire arhierească la Paraclisul Facultății Ortodoxe din Arad și oferirea de distincții pentru părinții profesori slujitori

      Comments Off on Slujire arhierească la Paraclisul Facultății Ortodoxe din Arad și oferirea de distincții pentru părinții profesori slujitori

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu al Aradului, marți seara, 19 iulie ac., a fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litie pentru Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul de Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, aflat în vizită în eparhia Aradului. Preasfinția Sa a slujit alături de Pr. Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu și  Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu, preoți slujitori la Paraclisul Facultății și de alți părinți absolvenți ai Facultății de Teologie din Arad, în prezența unui număr mare de credincioși.

La sfârșitul slujbei de priveghere, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre misiunea pe care o desfășoară în Regatul Norvegiei și Danemarca și despre Sfinții încreștinători ai acestor locuri, pe care îi pune în valoare cu multă evlavie.

Preasfinția Sa le-a dăruit celor doi părinți profesori slujitori la Paraclisul Facultății Crucea pectorală a Nordului, distincția Eparhiei pe care o păstorește, miruindu-i pe toți credincioșii participanți la această slujbă și împărțindu-le copiilor dulciuri, iar credincioșilor calendare și iconițe.

Părintele Ștefan Negreanu i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Macarie pentru vizită și slujire, subliniind importanța acestui eveniment și în contextul Bicentenarului Teologiei arădene, pe care îl sărbătorim în acest an.  

Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja