Examenul de disertație la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Examenul de disertație la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

Absolvenții programelor de studii teologice masterale: Pastorație și viață liturgică, respectiv Doctrină și cultură creștină, din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” a Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad, au susținut examenul de disertație, în ziua de miercuri 13 iulie 2022.

Conform metodologiei specifice, candidații și-au prezentat lucrările de disertație, elaborate sub îndrumarea coordonatorului ales.

După aceasta, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, candidații au depus jurământul, în paraclisul facultății.

La finalul slujbei, președintele Comisiei de disetație, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, a mulțumit chiriarhului pentru prezență și binecuvântare, apreciind calitatea lucrărilor de disertație prezentate. Aceasta demonstrează dobândirea competențelor de cercetare de către absolvenți, ele putând fi valorificate pe mai departe prin continuarea studiilor la programele doctorale pe care le oferă Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe absolvenți, evocând necesitatea unei pregătiri avansate pentru cei care slujesc Biserica, deoarece provocările prezente în societatea și cultura de astăzi necesită răspunsuri pe măsură.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu