Examen de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Examen de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În zilele de 11 și 12 iulie 2022 s-a desfășurat examenul de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea”, din cadrul Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad.

Conform procedurii universitare, candidații înscriși au susținut două probe orale, una la disciplina Teologie Dogmatică și o probă de specialitate. Apoi, fiecare candidat și-a prezentat lucrarea de licență, de față fiind și Înaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. Examenul s-a încheiat cu depunerea jurământului, în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În cuvântul rostit cu acest prilej în capela Facultății, părintele decan, prof. dr. Cristinel Ioja, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezența la acest eveniment important din viața Facultății de Teologie din Arad, evidențiind faptul că ,,prin harul și purtarea de grijă a Milostivului Dumnezeu promoția de absolvenți a anului omagial, dedicat Bicentenarului Teologiei Arădene, a încheiat primul ciclu de formare teologic-academică și duhovnicească. Din cei 14 candidați înscriși, au promovat 10. Pentru restul absolvenților, va fi organizată o nouă sesiune de licență în toamnă, aceștia fiind îndrumați să împlinească exigențele cerute de regulamentele în vigoare”. Totodată, sfinția sa le-a mulțumit și dascălilor, precum și absolvenților, pentru întreg efortul depus în cei patru ani de studii, invitându-i pe proaspeții licențiați să continue studiile, prin cursurile de masterat oferite de facultatea arădeană.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a felicitat facultatea și pe absolvenții ei pentru frumoasele împliniri de până acum, exprimându-și speranța că și prin această generație se va manifesta buna formație teologică și spirituală primită în această străveche vatră de cultură teologică, slujită astăzi de un colectiv de profesori implicați și responsabili.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu