Misiunea Corului Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad în „Măhala Cimișorii”

      Comments Off on Misiunea Corului Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad în „Măhala Cimișorii”

În duminica a VII-a după Sfintele Paști, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei – Arhiepiscopul Aradului, corul „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, dirijat de Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean, a răspuns invitației primite din partea Parohiei Ortodoxe Române „Înălțarea Domnului” din Timișoara-Mehala, Arhiepiscopia Timișoarei de a participa la săvârșirea Sfintei Liturghii.

Într-o atmosferă de sărbătoare, creștinătatea ortodoxă aflându-se încă sub aureola Mărețului praznic al Înălțării Domnului, hramul bisericii din Mehala, corul a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie interpretând imnele bisericești ale compozitorului bănățean Ion Vidu, dar și alte cântări bisericești specifice perioadei Penticostarului.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele paroh Cristian Constantin, consilierul economic al Arhiepiscopiei Timișoarei, a mulțumit dirijorului, teologilor arădeni pentru împreuna-lucrare misionar-duhovnicească din mijlocul comunității credincioșilor de pe Bega. A adus alese mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru binecuvântarea dată tinerilor teologi de a poposi în mijlocul credincioșilor bănățeni, evidențiind legăturile duhovnicești pe care istorica biserică a parohiei Mehala le are cu eparhia Aradului, deoarece aceasta a fost târnosită în urmă cu 85 de ani de vrednicul de pomenire episcop al Aradului, Andrei Magieru.

Părintele paroh a felicitat totodată conducerea Facultății de Teologie din Arad pentru frumoasele manifestări cu ocazia Bicentenarului Teologiei arădene.

Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean