Domnul Profesor Mircea Buta a plecat în veșnicie

      Comments Off on Domnul Profesor Mircea Buta a plecat în veșnicie

Cunoscutul și reputatul profesor de Muzică bisericească Mircea-Remus Buta, din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a trecut la cele veșnice în ziua de 4 iunie 2022, la vârsta de 67 de ani.

Ierarhii arădeni, conducerea Universității „Aurel Vlaicu”, conducerea şi corpul academic al Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, absolvenții și studenții teologi se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu Sfinţii în corurile cerurilor şi în lumina Învierii lui Iisus Hristos, dăruind familiei îndoliate mângâierea şi nădejdea din Sfintele Scripturi.

Programul slujbelor de prohodire (stâlpii și slujba înmormântării) va fi anunțat ulterior.

Profesorul Mircea Buta s-a născut în comuna Secusigiu, județul Arad, în data de 23 mai 1955. Școala primară a făcut-o în localitatea natală, urmând gimnaziul și cursurile liceale în cadrul Liceului de muzică și Arte plastice din Arad. A absolvit cursurile Academiei de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Din 1991 devine cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, la catedra de Muzică bisericească și ritual și Ansamblu coral.

A publicat în domeniul muzical bisericesc 10 cărți de specialitate și o serie impresionantă de studii și articole de specialitate oferind astfel, literaturii muzicale o reala bază de documentare pe de-o parte, iar pe de altă parte, cântării de strană un adevărat florilegiu al muzicii ecleziale locale.

Dumnezeu să-i dea odihna cea veșnică și să-l numere cu Sfinții Săi în Lumina Învierii!

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad