Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad prezent la Festivalul coral de muzică religioasă „Miron Cristea” de la Caransebeș

      Comments Off on Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad prezent la Festivalul coral de muzică religioasă „Miron Cristea” de la Caransebeș

Sâmbătă, 7 mai 2022, în catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș s-a desfășurat festivalul coral de muzică religioasă „Miron Cristea” ajuns la a XII-a ediție, eveniment ce a reunit 14 formații corale din 4 județe ale țării: Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș- Severin.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, corul „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a participat la acest eveniment cultural organizat de Episcopia Caransebeșului.

În prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, corul studenților teologi arădeni, sub bagheta dirijorală a Părintelui Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean, a încântat publicul cărășan cu un repertoriu specific perioadei Penticostarului, după cum urmează:

  • Hristos a Înviat! – triptic – armonizare Mircea Buta
  • Deschideți mari ale cerului porți – Charles W. Gluck
  • Luminânda Paștilor – armonizare Nicu Moldoveanu
  • Sfânt este Domnul Savaot – Ion Vidu

La final, corul a primit din partea Preasfințitului Părinte Lucian, placheta și diploma de participare la evenimentul cultural organizat cu ocazia „Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului”.

Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean