Studenți teologi arădeni participanți la Simpozionul național studențesc de la mănăstirea gorjeană Lainici

      Comments Off on Studenți teologi arădeni participanți la Simpozionul național studențesc de la mănăstirea gorjeană Lainici

Mănăstirea Lainici a găzduit, în zilele de 16 şi 17 mai, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, cea de-a 14-a ediţie a Simpozionului Naţional Studenţesc (SNSL).

Organizat de Facultatea de Teologie din Craiova, evenimentul a reunit peste 30 de studenţi de la cele mai importante facultăţi de teologie din ţară. Fiecare participant a prezentat un referat pe tema Anului omagial și a Anului comemorativ 2022, încadrat în cele două sesiuni de lucru ale simpozionului: „Rugăciunea în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi „Teologia sfinţilor isihaşti Grigorie Palama, Simeon Noul Teolog şi Paisie de la Neamţ”.

Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad a fost reprezentată de studenții Ioan-Casian Câmpean, care a susținut referatul ,,Elemente esențiale ale misticii Sfântului Simeon Noul Teolog” și Petru-Cristian Stoichescu, care a prezentat referatul ,,Sfântul Grigorie Palama – apologet al isihasmului. Considerații de ordin teologic”, amândoi coordonați de Părintele Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae Tang.

Protos. Iustin Popovici