Atelier de icoane pe sticlă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad pentru refugiații din Ucraina

      Comments Off on Atelier de icoane pe sticlă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad pentru refugiații din Ucraina

Sâmbătă, 2 aprilie 2022, în clădirea Facultății de Teologie Ortodoxă și a Seminarului Teologic Ortodox din Arad s-a desfășurat o activitate specială dedicată copiilor refugiați din Ucraina, care sunt găzduiți vremelnic în orașul nostru și pentru mamele acestora, adunați aici în număr de 100 de persoane.

Astfel, pictorii iconari și artiștii plastici Alin și Carla Pater i-au învățat pe copii să picteze icoane pe sticlă, vreme de aproape 4 ore, aceștia realizând icoane foarte frumoase, care la sfârșit au fost lăsate în dar copiilor, să le fie spre ocrotire. Activitatea s-a desfășurat sub coordonarea părintelui Gabriel Streulea, inspector pentru probleme de tineret în cadrul Arhiepiscopiei Aradului, iar traducerea din limba română în limba ucraineană a fost făcută de credincioasa Irina Dinu.

Pe durata desfășurării atelierului copiii au fost serviți cu pizza, dulciuri și sucuri, achiziționate din colecta organizată în acest scop la Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din curtea așezământului teologic arădean, prin purtarea de grijă a Părintelui Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu și a Părintelui Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu, slujitori la acest Paraclis și cadre didactice la Facultatea de Teologie din Arad. Tot din donația benevolă a credincioșilor care frecventează slujbele săvârșite la Paraclisul Facultății au fost cumpărate materialele necesare pentru organizarea acestui atelier: rame, sticle, vopsele, markere, pensule, vase pentru apă, etc.

Această activitate a fost una deosebit de reușită, umplând de bucurie inimile copiilor atât de afectați de războiul care se desfășoară în țara lor, umplându-i de nădejde pentru vremuri mai bune. Plecând spre locul de găzduire, fiecare ținându-și icoana pe care a realizat-o în brațe, copii și mamele lor au devenit mai optimiști și mai încrezători în mila și ajutorul lui Dumnezeu, singura lor scăpare în aceste momente dificile. 

Activitatea se înscrie într-o suită de manifestări pe care slujitorii Paraclisului Facultății de Teologie le-au gândit, le-au organizat și le vor întreține și pe viitor, pentru a mângâia inimile îndurerate ale copiilor și mamelor refugiate din Ucraina, demonstrând în felul acesta solidaritatea creștină și umană care trebuie să ne anime în aceste zile.

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu