Misiune liturgic-duhovnicească a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Arad-Gai

      Comments Off on Misiune liturgic-duhovnicească a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Arad-Gai

La invitația părintelui paroh Caius Cuțaru, de la Parohia Ortodoxă Română Arad-Gai, două cadre didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu”  din Arad, părinții profesori Adrian Murg și Filip Albu, au participat în seara zilei de duminică, 3 aprilie 2022, la Taina Sfântului Maslu oficiată în biserica parohială.

În cuvântul de învățătură, părintele Filip Albu a subliniat câteva coordonate de înțelegere ale cuvintelor exprimate de către tatăl îndurerat, adresate Domnului Iisus Hristos, din pericopa evangheliei Duminicii a IV-a a Postului Mare. Astfel, „strigătul Doamne ajută necredinței mele ne oferă prilejul să reflectăm la starea credinței noastre, care, de multe ori, nu se ridică la statura necesară, datorită păcatelor și patimilor ce sunt prezente în viața noastră. De aceea, întărirea credinței presupune împlinirea recomandării hristice: rugăciune și postire constantă. Aceste exerciții duhovnicești, după tradiția bisericească, ne vor ajuta să ne golim de eul propriu și mândru, pentru a ne umple de prezența lui Iisus Hristos, Singurul care ne poate învia din moarte”.

La finalul slujbei, părintele paroh a mulțumit celor de față pentru participare, arătând faptul că prezența părinților profesori marchează un alt prilej de omagiere a Bicentenarului Teologiei arădene.

Pr. Conf. Univ. Dr. Caius Cuțaru