Seară duhovnicească în Parohia Crocna cu Părintele Ștefan Negreanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Seară duhovnicească în Parohia Crocna cu Părintele Ștefan Negreanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

Perioada Postului Mare este și trebuie să fie pentru fiecare creștin un urcuș duhovnicesc, o perioadă de despovărare a sufletului de păcate, o perioadă de trăire mai intensă a credinței și de înmulțire a faptelor bune. Cu binecuvântarea Î.P.S. Părinte Arhiepiscop Timotei, la inițiativa Preotului paroh Bej Florin, în Parohia Crocna din Protopopiatul Sebiș, serile de vineri din perioada Postului Mare au fost pentru a doua oară seri duhovnicești, seri de slujire și zidire sufletească.

În cea de a treia seara duhovnicească, la Pomenirea Sfinților 40 de Mucenici a fost invitat Părintele Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu de la Facultatea de Teologie din Arad care a slujit și a ținut un bogat cuvânt de învățătură. Părintele Ștefan Negreanu a vorbit credincioșilor prezenți despre caracteristicile vremurilor pe care le trăim, iar în cea dea doua parte a cuvântului de învățătură a vorbit despre crucile vieții omenești și mai ales despre crucea ispășirii păcatelor pe care trebuie să o ridicăm sus și să o purtăm pentru mântuirea sufletului, în contextul în care peste câteva zile sărbătorim Duminica a III-a a Postului, închinată cinstirii Sfintei Cruci.

Părintele Profesor a fost însoțit de un grup de studenți și masteranzi care au dat răspunsurile la strană, bucurând totodată prin glasurile lor credincioșii parohiei. Așadar, serile duhovnicești continuă pentru întărirea credincioșilor în urcușul duhovnicesc al pocăinței, că ”Iată Mirele vine în miezul nopții și fericită e sluga pe care o va afla priveghind…”.

Pr. Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu