Prezență a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad la săptămâna duhovnicească din parohia Șilindia

      Comments Off on Prezență a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad la săptămâna duhovnicească din parohia Șilindia

Un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, însoțiți de Părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu au participat vineri seara, 9 martie, a.c., în cadrul săptămânii duhovnicești oraganizată în parohia Șilindia, Protopopiatul Ineu, în fiecare seară, începând de luni, 5 martie, la invitația părintelui paroh Gabriel Streulea, un fost student și masterand merituos al Facultății noastre de Teologie.

A fost săvârșită Liturghia Darurilor Înaintesfințite, răspunsurile la strană fiind date de studenții Facultății de Teologie, aceștia bucurându-i pe credincioșii parohiei prin frumusețea cântărilor interpretate.

La sfârșitul slujbei, Părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu a rostit un bogat cuvânt de învățătură în care s-a referit la rostul înmulțirii rugăciunii în această vreme a Postului Mare și la semnificația duhovnicească atât de bogată a slujbelelor din această perioadă a anului liturgic, la sfârșitul cuvântului tâlcuind în scurte cuvinte și cea mai frumoasă rugăciune din vremea postului, și anume rugăciunea Sfântului Efrem Sirul. Sfinția Sa, a concluzionat la sfârșitul cuvântului său că rugăciunea nu este altceva decât o repetiție pe care o facem neîncetat pentru sălășluirea noastră la sfârșitul vieții acesteia pământești în Împărăția lui Dumnezeu, acolo unde sfinții îngeri și arhangheli aduc pururi laudă neîncetată lui Dumnezeu.

La finalul slujbei, toți credincioșii au fost miruiți, primind fiecare din partea Părintelui Lucian Farcașiu câte o icoană și o cărticică de rugăciuni.

La sfârșitul acestei seri duhovnicești, Părintele paroh Gabriel Streulea le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru osteneala participării la slujbă, precum și invitaților pentru efortul pe care l-au făcut de a veni în parohia Șilindia, deopotrivă Părintelui Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu și studenților Facultății de Teologie, pentru frumusețea slujirii și a cântării, precum și pentru cuvântul duhovnicesc rostit.

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu