Studenți teologi arădeni, participanți la Simpozionul studențesc de la Craiova

      Comments Off on Studenți teologi arădeni, participanți la Simpozionul studențesc de la Craiova

În zilele de 25 și 26 aprilie 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova a organizat și găzduit Simpozionul național studențesc, ediția a 16‑a.

Tema simpozionului a fost dedicată Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți. Simpozionul a avut trei secțiuni, iar participanții au fost studenți de la facultățile de Teologie din București, Cluj‑Napoca, Arad, Timișoara, Oradea și Craiova.

Din partea Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” au participat un număr de patru studenți cu următoarele teme: Blaj Alexandru-Laurențiu, Taina Pocăinței, lucrare terapeutică a Bisericii. Considerații patristice (coordonator: Protos. lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang); Văleanu Paul-Vladimir, Boala și tămăduirea ei reflectată în imnele și rugăciunile Tainei Sfântului Maslu (coordonator: Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu); Popa Andri-Voicu-Florian, Caracterul patologic al bolii și dinamica terapeuticii în gândirea Sfinților Părinți (coordonator: Protos. lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang); Milian Ciprian, Sfântul Luca al Crimeii, ierarh mărturisitor și doctor fără de arginți (coordonator: Protos. lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang).

Participanții s-au bucurat de prezența ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, care a rostit un cuvânt de salut și binecuvântare în deschiderea lucrărilor simpozionului.

Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang