Conferință la Craiova „Despre sfârșitul biologic al vieții umane”

      Comments Off on Conferință la Craiova „Despre sfârșitul biologic al vieții umane”

La Muzeul „Sfântul Nicodim de la Tismana” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova a avut loc joi, 22 februarie, a cincea conferință din cadrul Atelierului Synaxis. Prelegerea, intitulată „Sfârșitul pământesc al omului – între firesc și suicid. Perspectivă medicală și teologică”, a fost susținută de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Vlad, cadru didactic la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad.

Conferința a fost dedicată problemelor legate de sfârșitul pământesc al omului. Părintele Vasile Vlad a afirmat că viziunea antropologică modernă se orientează mai curând către transumanism decât către Hristos: „Dumnezeu‑Omul și traseul existențial pe care Îl propune, de transfigurare a vieții pământești prin moarte spre viață, concurează în societatea contemporană cu năzuința unei îmbunătățiri tehnologice care să prelungească viața omului, să întârzie cât mai mult posibil trecerea sa «de la stricăciune la nestricăciune». Într‑o anumită măsură, felul în care problema morții este tratată în Occident este simptomatic refuzului de a recunoaște slăbiciunea omenească și de a accepta soluția duhovnicească a Bisericii”, ne‑a transmis părintele Teodor Marcu.

Știre preluată:

https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/conferinta-despre-sfarsitul-biologic-al-vietii-umane-la-craiova-187723.html