PS Părinte Dr. Nestor Dinculeană, Episcopul Devei și Hunedoarei, Conferenţiar al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad

      Comments Off on PS Părinte Dr. Nestor Dinculeană, Episcopul Devei și Hunedoarei, Conferenţiar al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad

Miercuri, 6 septembrie 2023, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” s-a desfășurat concursul pentru ocuparea postului de conferențiar universitar, acesta incluzând disciplinele: Istoria Religiilor, Studiul Vechiului Testament și Teologie Pastorală. În concurs a fost înscris un singur candidat, în persoana Preasfințitului Părinte Lect. Dr. Nestor Dinculeană, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Comisia de concurs s-a întrunit sub preşedinţia Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, şi a fost formată din Pr. Prof. Univ. Dr. Emil Jurcan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, Arhim. Prof. Univ. Dr. Teofil Tia de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Conf. Univ. Dr. Iulian Damian de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi şi Pr. Conf. Univ. Dr. Caius Cuţaru de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad.

În conformitate cu regulamentul de desfăşurare a unui astfel de concurs, candidatul a fost invitat să-şi prezinte în fața comisiei și a publicului realizările în plan academic avute până în prezent şi proiectele de cercetare şi dezvoltare a carierei universitare pe viitor. Contribuţiile ştiinţifice ale candidatului şi temeinica sa pregătire profesională s-au bucurat de aprecierea comisiei, aceasta considerând în unanimitate că Preasfinţitul Părinte Nestor îndeplineşte toate criteriile pentru ocuparea postului de conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad.

După încheierea concursului, ÎPS Timotei Seviciu l-a felicitat pe candidat, dorindu-i mult succes în lucrarea academică, prezenţa ierarhului hunedorean în corpul didactic al Facultăţii din Arad fiind apreciată ca o garanţie a continuării relaţiilor bisericeşti foarte strânse între cele două centre eparhiale, moștenitoare ale unei îndelungate tradiții comune. Aceleași cuvinte de apreciere  le-a transmis și doamna Dr. Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

La rândul său, Părintele decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, a punctat importanța academică, misionară și formativă a acestui eveniment nu doar pentru facultatea arădeană ci și pentru întregul învățământ teologic românesc.

În încheiere, Preasfințitul Părinte Nestor a mulțumit Părintelui Arhiepiscop Timotei, membrilor Comisiei, Părintelui decan Cristinel Ioja și colegilor de la Facultatea de Teologie din Arad pentru aprecierile făcute și pentru frumoasa conlucrare academică avută până acum.

Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Murg

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu