Profesori de la Școlile Teologice arădene prezenți la hramul bisericii parohiei Arad-Gai

      Comments Off on Profesori de la Școlile Teologice arădene prezenți la hramul bisericii parohiei Arad-Gai

Data de 8 septembrie reprezintă pentru credincioșii Parohiei Ortodoxe Române Arad-Gai ziua de prăznuire a hramului parohiei. Momentul a fost marcat, în seara sărbătorii, prin slujba vecerniei, urmată de ceremonia înconjurării bisericii și de tăiere a colacului, o tradiție preluată de la comunitatea sârbă din vecinătate.

La invitația Părintelui paroh Caius Cuțaru, în soborul slujitor au participat și două cadre didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad: Pr. Lect. Univ. Dr. Ioan Lazăr și Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu, precum și Diac. Prof. Marius Lăscoiu-Martin, profesor de muzică la Seminarul Teologic Ortodox din Arad.

După încheierea sfintei slujbe, Părintele Ioan Lazăr a susținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat cele mai importante momente din viața Maicii Domnului, așa cum sunt acestea prezente în Sfânta Scriptură. Pe baza acestor referințe biblice, Biserica Ortodoxă i-a închinat Preasfintei Fecioare Maria mai multe zile de sărbătorire, iar Sfinții Părinți i-au dedicat mai multe rugăciuni și imne. Astfel, fiecare credincios, având la îndemână o mulțime de acatiste și paraclise ce-i sunt dedicate, o poate chema ca mijlocitoare către Fiul ei, Domnul nostru Iisus Hristos, întru întărirea vieții duhovnicești pe calea mântuirii.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu o agapă frățească, susținută material de noii nași ai bisericii.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu