Tinerii participanți la Tabăra Națională de Tineret ,,Tradiție și Noutate”, organizată de Mitropolia Banatului, au vizitat Aradul

      Comments Off on Tinerii participanți la Tabăra Națională de Tineret ,,Tradiție și Noutate”, organizată de Mitropolia Banatului, au vizitat Aradul

În perioada 24-30 iulie 2023, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la Timișoara se desfășoară Tabăra Națională de Tineret ,,Tradiție și noutate”, ediția a V-a, la care participă tineri din toată Patriarhia Română.

Tabăra își propune promovarea valorilor de credință în rândul celor tineri, într-un context deplin actualizat în raport cu provocările societății contemporane, precum și cu preocupările imediate ale celor prezenți. Aceste tabere se organizează în baza hotărârii sinodale nr. 17/10 februarie 2023, și vizează, printre altele: familiarizarea tinerilor cu specificul fiecărei zone a României, oferirea unui cadru propice dezvoltării personale a tinerilor, ca membri ai Bisericii, și altele.

În programul taberei, ziua de joi, 27 iulie 2023, a fost dedicată unui pelerinaj în Arhiepiscopia Aradului. În prima parte a zilei, tinerii au vizitat Mănăstirea Hodoș-Bodrog, unde au fost întâmpinați de Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural și Protos. Dr. Nicolae Tang, viețuitori și slujitori în această mănăstire. După aceasta, tinerii au avut bucuria de a fi primiți de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și de a servi împreună masa de prânz, la Cantina ,,Sfântul Ierarh Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului, coordonată de Părintele Gheorghe Gligor, vicar eparhial. Înaltpreasfinția Sa le-a făcut tinerilor o prezentare istorică a eparhiei arădene, apoi le-a vorbit despre bunele relații existente cu toate cultele precum și despre importanța muzicii bisericești locale. După aceasta, tinerii au vizitat Catedrala Veche din Arad, sediul Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad și Paraclisul facultății, unde Protos. Lect. Dr. Nicolae Tang, din încredințarea Părintelui decan, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, le-a vorbit despre Bicentenarul Teologiei arădene precum și despre programul de studii al facultății. De aici, tinerii s-au îndreptat către Sala Marii Uniri din Arad, unde Protos. Nicolae Tang le-a susținut prelegerea ,,Aradul și Marea Unire”.  Mai apoi au vizitat Muzeul de Artă din Arad și Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime”. Ultimul popas a fost la Mănăstirea Arad-Gai, unde, după ce au vizitat așezământul monahal și muzeul, maica stareță Ecaterina Joldeș, le-a oferit o agapă.

Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang