Misiunea Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în Parohia Arad-Șega II

      Comments Off on Misiunea Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în Parohia Arad-Șega II

În după-amiaza zilei de 16 iulie 2023, la invitația părintelui paroh Andrei Dîrbaș, de la parohia Arad-Șega II, Protopopiatul Arad, patru Părinți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, au săvârșit Taina Sfântului Maslu de obște pentru credincioșii acestei parohii. Împreună cu Părintele Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, decanul acestei venerabile instituții teologice, în soborul Părinților slujitori s-au mai aflat: Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan, Lect. Univ. Dr. Adrian Murg și Lect. Univ. Dr. Filip Albu.

În bogatul cuvântul de învățătură, Părintele decan a evocat lucrarea mântuitoare, profilactică și tămăduitoare pe care Mântuitorul Iisus Hristos o realizează prin Tainele Bisericii în fiecare credincios.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, cadrele didactice și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” organizează frecvent astfel de misiuni în parohii, pentru a însufleții viața duhovnicească a credincioșilor și pentru a-și populariza oferta educațională. Amintim aici faptul că, în această perioadă, se află în plină desfășurare prima sesiunea de înscrieri pentru programele de licență și de masterat.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu