Revederea promoției 2013 a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Revederea promoției 2013 a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

Acum zece ani de zile, cea de-a 19-a promoție a studenților programului de licență, Teologie Ortodoxă Pastorală, își încheia studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

La distanță de un deceniu de la acel moment, absolvenții acelei promoții s-au reîntâlnit, cu vie emoție și bucurie. Festivitățile au debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în paraclisul Facultății, adăugându-se și un parastas închinat profesorilor trecuți la cele veșnice, soborul slujitor fiind condus de Părintele profesor Dr. Lucian Farcașiu. În Aula Magna a Facultății a avut loc următorul moment, profesorii și absolvenții și invitații acestora reunindu-se pentru strigarea catalogului și prezentarea realizărilor fiecăruia.

În deschidere, Părintele decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja a salutat prezența la manifestare a Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, precum și a doamnei Rector, Dr. Ramona Lile, urându-le un „bun revenit acasă” absolvenților. În cuvântul său, acesta a mulțumit Părintelui Arhiepiscop și Rectorului pentru susținerea spirituală și materială a Facultății de Teologie din Arad, astfel încât întreg ansamblul clădirilor complexului universitar teologic se prezintă astăzi într-o haină nouă și elegantă, demnă de trecutul care ne onorează. „Revederea aceasta ne oferă prilejul de a observa progresul la care ați ajuns, ca dar de la Dumnezeu și ca roade ale semințelor sădite de profesori în mintea și sufletul vostru”, a transmis Părintele decan.

Directorul de departament, Părintele profesor Dr. Caius Cuțaru a evidențiat bucuria de a fi prezenți în spațiul teologiei arădene, unul încărcat de o istorie bogată, care ne obligă la o valorificare în actualitate.

Părintele profesor Dr. Filip Albu, în calitate de îndrumător de an, a dat citire catalogului, invitându-i pe absolvenți să-și prezinte succint principalele înfăptuiri din viața lor profesională și familială, în deceniul scurs de la susținerea examenului de licență.

În încheiere, ÎPS Arhiepiscop Timotei și-a manifestat bucuria și satisfacția de a fi părtaș la acest moment extrem de emoționant, subliniind importanța acestei prime revederi care are o valoarea simbolică atât pentru fiecare în parte, cât și pentru școala teologică arădeană: „Din cele relatate de dumneavoastră am putut observa faptul că îndrumarea primită de la dascăli a rodit frumos în viața voastră, în viața Bisericii și a societății. Vă felicităm și Îl rugăm pe Milostivul Dumnezeu ca să vă sporească lucrarea spre Slava sa și împlinirea voastră în El”.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu