Corul „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” prezent la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Muzică religioasă din Arad

      Comments Off on Corul „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” prezent la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Muzică religioasă din Arad

Corul „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad a participat la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Muzică religioasă din Arad, organizat de Asociația „Europeanul” din Arad, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Filarmonica de Stat și Colegiul de arte „Sabin Drăgoi” din Arad.

Festivalul a debutat joi, 30 martie 2023, cu o dezbatere sub genericul „Muzica religioasă în mileniul al III-lea”, la care au participat reprezentanți ai cultelor religioase. În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, a Părintelui Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja – decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a Părintelui Conf. Univ. Dr. Caius Cuțaru, Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean a prezentat comunicarea „Dirijorul de cor – integrat în tradiția muzicală ortodoxă”. Evenimentul cultural a fost moderat de Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă arădeană. Dezbaterea culturală s-a încheiat cu un cuvânt de binecuvântare a chiriarhului arădean.

În seara zilei de sâmbătă, 1 aprilie 2023, muzica corală a debutat pe scena Palatului cultural, în cadrul festivalului amintit. Pe scena Templului muzicii culte arădene a urcat Corul „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, dirijat de Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean, care a încântat publicul prezent cu un repertoriu bisericesc, specific perioadei Triodului. Corul a interpretat: Suflete al meu – Mihail Berezovschi, Cămara Ta, Mântuitorule – Nicu Moldoveanu și Oratoriul de Paști – Gheorghe Mandicevschi.

Apoi pe scenă au mai urcat și alte coruri, reprezentante ale cultelor religioase din Arad.

Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean