Misiunea Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad în Parohia Horia, Protopopiatul Arad

      Comments Off on Misiunea Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad în Parohia Horia, Protopopiatul Arad

Pe data de 19.02.2023, în Duminica a 3-a a Postului celui Mare, Pr. Conf. Univ. Dr. Caius Cuţaru şi Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad au fost prezenţi, la invitaţia preotului paroh Lect. Univ. Dr. Adrian Murg, în biserica Parohiei Horia pentru a participa la slujba Sfântului Maslu de obşte.

Alături de cadrele didactice menţionate au mai făcut parte din sobor preotul învăţător Ioan Pagubă, de la Paraclisul arhiepiscopal din Cimitirul „Pomenirea”, preotul Adrian Mariş, de la Parohia Andrei Şaguna, şi preotul Flavius Lazea, de la Parohia Iermata.

Cuvântul de învăţătură de finalul slujbei a fost rostit de către părintele profesor Filip Albu, care a vorbit mulţimii de credincioşi prezenţi despre rostul acestei Duminici închinate Sfintei Cruci a Domnului nostru Iisus Hristos în cadrul perioadei de pregătire duhovnicească pentru Sfintele Paşti, despre jertfa pe Cruce a Mântuitorului şi despre multiplele semnificaţii ale semnului Sfintei Cruci.

La sfârşit, preotul paroh a mulţumit invitaţilor pentru frumoasa lor slujire liturgică în biserica Parohiei Horia, remarcând că toţi sunt absolvenţi meritorii ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad cu realizări notabile fie pe plan pedagogic-academic, fie pastoral-administrativ.

Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Murg