Prezență a Facultății de Teologie din Arad în parohia Periam, jud. Timiș

      Comments Off on Prezență a Facultății de Teologie din Arad în parohia Periam, jud. Timiș

O frumoasă seară duhovnicească a avut loc miercuri, 23 noiembrie a.c., în parohia Periam, protopopiatul Sânnicolau Mare, la inițiativa preotului paroh Nicolae-Valer Cioica.

Binecuvântatul moment de rugăciune a debutat cu slujba Acatistului Slavă lui Dumnezeu pentru toate, săvârșit de către Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad  și pr. paroh Nicolae Valer Cioica,  în prezența unui număr apreciabil de parohieni.

La finalul slujbei, părintele profesor Lucian Farcașiu a susținut conferința duhovnicească intitulată  „Hristos – Dumnezeul făcut Om pentru a îndumnezei firea umană”, tema fiind argumentată biblic, patristic și liturgic, iar la sfârșit credincioșii fiind problematizați asupra asumării la nivelul vieții lor personale a lucrării mântuirii, ca sfințire și îndumnezeire a firii umane. 

Așadar, am trăit clipe ziditoare de sfântă rugăciune și de comuniune frățească, atât de necesare în urcușul nostru duhovnicesc spre sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu