Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, în ziua de 3 octombrie ac. a fost deschis noul an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

Programul manifestărilor a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în paraclisul universitar „Sf. Maxim Mărturisitorul și Sf. Mare Mc. Mina”. În cadrul acesteia au fost rostite rugăciunile îndătinate către Dumnezeu, pentru sporul dascălilor și studenților în acest nou an universitar.

La finalul Sfintei Liturghii, Preacuviosul Protos. Dr. Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat cu prilejul noului an academic 2022-2023.

Părintele decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru purtarea de grijă arătată față de Facultatea de Teologie din Arad. Cu acest prilej, Părintele decan i-a salutat pe profesori și pe studenți, invitându-i la o conlucrare frumoasă în anul universitar 2022-2023. ,,Ne bucurăm pentru faptul că spațiile de învățământ, paraclisul pentru practica liturgică și catehetică, precum și bibliotecile au fost recent înnoite și înfrumusețate, în așa fel încât cadrul să fie unul propice pentru desfășurarea actului academic și a formarii duhovnicești. De aceea, din partea noastră se cere implicare și responsabilitate întru dobândirea cunoștințelor necesare, pentru că Biserica noastră are nevoie de slujitori buni care să facă față provocărilor societății de astăzi și de mâine. Suntem îndatorați a adresa un cuvânt de mulțumire și Preasfințitului Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, precum și ostenitorilor Centrului eparhial pentru implicarea lor în procesul de renovare a clădirii facultății. Adresăm un salut de mulțumire și Preasfințiilor lor: Dr. Lucian Mic, Episcopul Caransebeșului și Dr. Nestor Dinculeană, Episcopul Devei și Hunedoarei, pentru parteneriatul și apropierea lor față de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad”.

În cuvântul său, ÎPS Timotei a îndemnat pe toți la încununarea studiilor prin osteneala învățării.

Festivitățile au continuat în Corpul M al Universității cu deschiderea festivă, în prezența Rectorului, a corpului profesoral, a oficialităților centrale și locale, a studenților și a părinților acestora.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu