Misiune a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Drauț

      Comments Off on Misiune a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Drauț

În Duminica Tuturor Sfinților, Părintele Lect. Univ. Dr. Filip Albu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Drauț, la invitația părintelui paroh Tudor Robert.

În cuvântul de învățătură, părintele Filip a explicat logica liturgico-duhovnicească a închinării primei duminici de după Praznicul Rusaliilor cinstirea tuturor sfinților din toate timpurile și din toate locurile: „Așezarea acestei sărbătoriri de astăzi, în imediata apropiere a Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt peste Sfinții Apostoli, dezvăluie realitatea prezenței și lucrării harului divin în diverși oameni: bărbați, femei, copii, tineri, adulți și bătrâni; bogați și săraci; călugări, sacerdoți și credincioși, din toate timpurile și locurile, ce au fost încununați ca sfinți. Lucrarea lor de jertfă, ni se îmbie și nouă astăzi spre a fi cultivată, prin prezența la Sfânta Liturghie și împărtășirea continuă, prin împlinirea pravilei de rugăciune, prin postire și milostenie către cei săraci. Prin acest exercițiu pregătim ființa noastră spre a fi mediu de arătare și lucrare a harului Sfântului Duh, deoarece Însuși Domnul Dumnezeu ne-a adresat chemarea: Fiți sfinți, pentru că  Eu sunt sfânt (I Petru 1, 16)”.

La finalul slujbei, acesta a mulțumit părintelui paroh pentru invitație, felicitându-l pentru frumoasele realizări observate, nu doar la nivelul renovărilor întreprinse la lăcașul de cult, ci și la nivelul împodobirii slujbei cu o frumoasă cântare bisericească, prin implicarea unor credincioase evlavioase.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu