Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean – distins cu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului

      Comments Off on Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean – distins cu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului

La Praznicul Bunei-Vestiri, vineri, 25 martie 2022, a fost sărbătorit hramul Mitropoliei Clujului, Maramureşuluişi Sălajului. Tot în această zi s-au împlinit 11 ani de când Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a fost întronizat în demnitatea de Arhiepiscop și Mitropolit.

Sărbătoarea Bunei-Vestiri are o semnificație aparte pentru Eparhia Clujului, fiind ziua în care, în urmă cu 16 ani, în anul 2006, a fost înființată Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior, din anul 2012, Mitropolia, Clujului, Maramureșului și Sălajului. Tot la praznicul Bunei-Vestiri a fost întronizat primul mitropolit al ei, vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania. După trecerea sa la Domnul, în anul 2011, tot într-o zi de 25 martie, a fost întronizat, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei ca Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sătmarului.

La acest eveniment deosebit din viața eparhiei clujene a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, însoțit de Părintele Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean, titularul Catedrei de Muzică bisericească și ritual la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad.

Părintele Mitropolit Andrei a conferit Părintelui Profesor Tiberiu Ardelean, Ordinul eparhial „Episcop Nicolae Ivan”, în semn de mulțumire și recunoștință pentru actul bisericesc, academic și artistic realizat de-a lungul timpului, atât prin diferitele slujiri în Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, cât și prin împlinirea studiilor masterale și doctorale în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Această distincție reprezintă un act de cinstire și prețuire a Părintelui Profesor şi totodată o onoare pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad.

Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja – Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad