Simpozion Studențesc-Masteral la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Simpozion Studențesc-Masteral la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad a organizat luni, 21 septembrie 2020, un simpozion studențesc-masteral. Simpozionul se desfășoară sub genericul Familia creștină – prioritate a pastorației Bisericii Ortodoxe.

Manifestarea academică are loc sub egida Arhiepiscopiei Aradului și a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, printr-un proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale.
Lucrările simpozionului s-au deschis la ora 9.30, în curtea Facultății de Teologie. La deschiderea festivă au luat parte Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie, profesori, studenți și masteranzi ai Facultății de Teologie din Arad, precum și studenți și masteranzi din Mitropolia Banatului, invitați la această manifestare.
În deschiderea manifestării Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie, a adresat cuvânt de salut invitaților și participanților. A urmat cuvântul Doamnei Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, Rectorul Universității arădene. Din partea studenților și a masteranzilor a vorbit domnul masterand Alin-Florin Ciotea.

În încheierea festivității Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei a adresat celor prezenți un cuvânt de salut și de binecuvântare. Tot în cadrul deschiderii festive a fost lansat și prezentat volumul simpozionului studențesc-masteral organizat de către Facultatea de Teologie din Arad în anul 2019. Volumul întrunește studiile studenților și masteranzilor participanți la simpozionul desfășurat anul trecut, evidențiind, totodată, implicarea Facultății de Teologie din Arad în activitatea de cercetare la nivelul studenților și masteranzilor. După deschiderea festivă au urmat secțiunile simpozioanelor, care s-au desfășurat pe durata întregii zile de luni incluzând dezbateri, pauze de cafea și concluziile simpozionului. Manifestarea s-a bucurat de participarea studenților și masteranzilor de la școlile teologice din Mitropolia Banatului, înscriindu-se în manifestările „Anului omagial al pastorației părinților și copiilor” și al „Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români” din Patriarhia Română.

Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang