Examenul de Licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Examenul de Licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În zilele de 8 și 9 iulie 2020 s-a desfășurat examenul de Licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea”, din cadrul Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad, potrivit Metodologiei în vigoare și a reglementărilor de distanțare socială, impuse de autorități.

La această sesiune s-au înscris candidați din promoția curentă și din promoția anterioară. Aceștia au susținut două probe orale, una la disciplina Teologie Dogmatică și o probă de specialitate. Apoi, fiecare candidat și-a prezentat lucrarea de licență, de față fiind Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

În cuvântul său, Părintele decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezența la acest eveniment important din viața Facultății de Teologie din Arad, evidențiind faptul că ,,prin harul și purtarea de grijă a lui Dumnezeu încă o promoție de absolvenți încheie primul ciclu de formare teologic-academică și duhovnicească, cu toate provocările prezente în societate, în perioada pe care o parcurgem de câteva luni. Întreg corpul de profesori și ostenitori al facultății s-a mobilizat pentru ca studenții să fie cât mai puțin afectați în procesul educațional-formativ, cursurile și examenele fiind împlinite cu respectarea standardelor impuse. Nădăjduim că prin întreg actul academic școala noastră teologică va fi reușit să imprime în mintea și inima studenților și absolvenților valorile perene ale Evangheliei Domnului Iisus Hristos, păstrate și promovate de Biserica Ortodoxă românească strămoșească, prin care aceștia să poată răspunde exigențelor actuale și viitoare, fie la altar, fie la catedra de Religie ortodoxă”. Totodată, sfinția sa le-a mulțumit și absolvenților pentru întreg efortul depus în desăvârșirea formării lor teologice, invitându-i să continue această lucrare prin cursurile de masterat oferite de facultatea arădeană, prin cele două programe masterale: Doctrină și cultură creștină, respectiv Pastorație și viață liturgică.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a felicitat Facultatea și pe absolvenții ei pentru rezultatele obținute pe parcursul anilor de studii universitare precum și la acest examen de Licență, exprimându-și speranța că și prin această generație se va manifesta buna formație teologică și spirituală primită în această străveche vatră de cultură teologică, slujită astăzi de un colectiv de profesori implicați și responsabili.

Examenul s-a încheiat cu depunerea jurământului, în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

 Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu