Conferință Teologică internațională la Facultatea de Teologie din Arad

      Comments Off on Conferință Teologică internațională la Facultatea de Teologie din Arad

În aula Facultății de Teologie din Arad a avut loc în dimineața zilei de miercuri, 11 martie 2020, conferința teologică intitulată „Secularizarea ca o provocare pentru Bisericile noastre”, susținută de profesorul universitar dr. Martin Illert de la Universitatea Halle (Wittenberg) din Germania.

Tema abordată de teologul luteran a prezentat un interes sporit în rândul studenților teologi, dar și al cadrelor universitare arădene, ținând cont de racordarea subiectului la pulsul societății actuale, precum și de contribuția privind dezvoltarea dialogului intercreștin și interdisciplinar.

La această conferință au participat cei doi ierarhi arădeni, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei și Preasfințitul Episcop-Vicar Emilian Crișanul, studenții, masteranzii și doctoranzii Facultății de Teologie din Arad, precum și cadrele universitare ale facultății. Prezentarea și moderarea conferinței a fost făcută de către Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie arădene, iar traducerea conferinței, precum și a dialogului inițiat, s-a efectuat de către Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan.

Manifestarea academică s-a încheiat printr-o sesiune de întrebări și răspunsuri între participanți și profesorul conferențiar.

Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang