Misiune a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Moțiori din Protopopiatul Ineu

      Comments Off on Misiune a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Moțiori din Protopopiatul Ineu

Marți, 26 martie 2019, Părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu și Părintele Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad au participat la slujbele Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite și a Paraclisului „Dulcea Sărutare” a Maicii Domnului în parohia Moțiori, din cadrul Protopopiatului Ineu.

După Liturghia Darurilor înainte sfințite a fost săvârșită slujba Paraclisului Icoanei „Dulcea Sărutare” a Maicii Domnului, întrucât în 27 martie a fiecărui an se face prăznuirea acestei icoane, păstrate la Mănăstirea Filotheu din Sfântul Munte Athos, o copie a acestei icoane aflându-se și în biserica parohiei Moțiori, aceasta fiind executată ca pictură pe lemn în Sfântul Munte Athos.

După slujba Paraclisului „Dulcea Sărutare” al Maicii Domnului, Părintele Ștefan Negreanu a rostit un bogat cuvânt de învățătură duhovnicească pentru credincioșii parohiei, referindu-se la bunele vestiri primite de către Maica Domnului de la Dumnezeu, îndemnându-i pe creștini să fie apropiați în rugăciune și în urmarea pildei vieții Maicii Domnului.

La sfârșitul slujbei, Părintele Ciprian-Petru Sălăvăstru a mulțumit celor doi părinți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, precum și celorlalți părinți slujitori pentru prezență și slujire, precum și pentru cuvântul duhovnicesc adresat credincioșilor la sfârșitul slujbei.

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu