Prezența Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad la „Ziua porților deschise”

      Comments Off on Prezența Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad la „Ziua porților deschise”

În ziua de 2 mai 2018, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a fost gazda îndătinatului eveniment de promovare a ofertei educaționale pentru sesiunea de admitere 2018-2019, denumit generic: Ziua porților deschise.

La această acțiune a luat parte și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, printr-un stand frumos amenajat, unde Părinții profesori și studenții prezenți au oferit informații și detalii despre istoricul acestei venerabile școli de teologie din vestul țării, cât și despre programul de admitere.

Amintim aici faptul că Facultatea de Teologie din Arad este continuatoarea Preparandiei, de la 1822, fiind astfel îmbogățită cu o încărcătură duhovnicească și academică prin personalitățile ce i-au slujit în timp, precum și prin eforturile corpului profesoral contemporan, în care această istorie se actualizează permanent prin cercetarea științifică, materializată în cărțile, studiile, conferințele, simpozioanele și platformele de cercetare inițiate aici.

Astfel, și anul acesta, instituția organizează două sesiuni de admitere, în lunile iulie și septembrie, pentru programul de studii la nivel de licență, Teologie Ortodoxă Pastorală, precum și o sesiune în luna septembrie la nivelul de studii masterale, cu două programe: Doctrină și cultură creștină și Pastorație și viață liturgică, respectiv, la Școala Doctorală, în disciplinele Teologie Dogmatică și Teologie Morală. Pentru mai multe detalii se poate accesa site-ul Facultății: www.teologiearad.ro

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu