Doi profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad au conferențiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sofia

      Comments Off on Doi profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad au conferențiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sofia

La invitația Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Clement de Ohrida a Universității din Sofia, două cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Murg și Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu au susținut două conferințe în perioada 17-19 aprilie 2018.

Părintele Adrian Murg a prezentat conferința cu tema Canonul Noului Testament. Istorie și teologie. În cadrul expunerii sale, conferențiarul a descris procesul formării canonului Noului Testament, insistând asupra împrejurărilor istorice şi teologice care au contribuit la acesta, precizând principalele sale etape şi personalităţile bisericeşti care s-au remarcat în cadrul acestuia. Legat de această temă, s-a vorbit şi despre problema inspiraţiei şi a autorităţii dogmatice în Biserica Ortodoxă.

La rândul său, părintele Filip Albu a prezentat conferința cu tema Predica-act liturgic, evidențiind rolul și implicațiile actului predicatorial care, prin desfășurarea acestuia în contextul slujbei bisericești, comportă nu numai o dimensiune didactic-raționalistă ci și una duhovnicească și sfințitoare.

Cele două conferințe au fost animate de discuții interesante cu participanții, care au dorit să afle mai multe despre spiritualitatea ortodoxă românească.

Alături de aceste conferințe, părinții profesori arădeni au susținut și două sesiuni de cursuri în cadrul programului de predare Erasmus+. Prin aceste platforme, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad caută să intensifice relațiile internaționale cu instituții de profil, prin care să fie facilitate schimburi de bune practici în predare și cercetarea științifică.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu