Conferinţă susţinută la Cluj-Napoca de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Vlad

      Comments Off on Conferinţă susţinută la Cluj-Napoca de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Vlad

Joi, 09 martie  2017, în a doua seară duhovnicească din Postul Mare, Ascor Cluj și Catedrala Mitropolitană l-a avut ca invitat pe Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Vlad, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din Arad.

La ora 18:00 Părintele a participat la slujba Pavecerniţei mari la Catedrala Mitropolitană la sfârşitul căreia a ținut o meditație cu tema “Trei chipuri ale Dumnezeieştii Judecăţi”.

La ora 20.00, la Amfiteatrul Facultății de Chimie şi Inginerie Chimică (Str. Arany Janos, nr. 14) Părintele profesor a susținut o conferinţă cu tema “De la Patrafir la Potir” după care a purtat un dialog cu tinerii prezenți asupra Tainei Spovedaniei şi a locului acesteia în viața noastră de creștini ortodocși. „Pericopa evanghelică despre Fiul Risipitor, a spus părintele profesor în Catedrala Mitropolitană, este o icoană a modului în care Dumnezeu judecă lumea înainte de sfârșitul istoriei…Oare nu aceasta este Judecata de acum a lui Dumnezeu cu fiecare dintre noi? Nu venim și noi în Casa Tatălui, la Spovedanie, și rostim precum Risipitorul, Tată, am greșit la cer și înaintea ta și nu mai sunt vrednic…am făcut asta, am nelegiuit cealaltă, primește-mă ca pe un argat al Tău! Și ce spune și ce face Tatăl? Își pune mâna pe creștetul capului nostru și rostește prin gura părintelui duhovnicesc: Domnul și Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos cu harul și cu îndurările și cu iubirea sa de oameni, să te ierte și să te delege...Și poruncește slujitorului Său: faceți ospăț, hrăniți-l cu Trupul și Sângele Mielului jertfit pe cruce! Iar Duhul Sfânt coboară și Hristos Fiul se face mâncare și băutură, ospăț al vieții veșnice…”. Aceasta este Judecata de acum: o Judecată a milei, a iertării și a chemării Acasă!”

preluare: www.ascorcluj.ro