ÎPS Părinte Arhiepiscop Timotei a participat la ședința Consiliului Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on ÎPS Părinte Arhiepiscop Timotei a participat la ședința Consiliului Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

În ziua de 21 septembrie 2023, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-au desfășurat lucrările Consiliului Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

În deschidere, Părintele decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, a mulțumit Părintelui Arhiepiscop pentru implicarea în susținerea activităților didactice și de cercetare desfășurate în școala teologică arădeană.

În cuvântul de deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a salutat corpul profesoral, felicitându-i pentru activitatea împlinită până acum. În contextul anului comemorativ al imnografilor bisericești, chiriarhul a recomandat păstrarea muzicii bisericești locale ca mărturie a moștenirii primite de la înaintași, valorificându-se astfel specificul acestei părți de țară.

În acest context, Părintele decan a propus acțiuni concrete prin care muzica eclesială locală să fie explicată și promovată prin inițierea unui festival național coral, sub numele „Trifon Lugojan”.

Pe ordinea de zi a lucrărilor acestui for de conducere s-au aflat mai multe probleme legate de noul an universitar: programul deschiderii festive; proiectarea statului de funcțiuni și a orarelor pentru programele de studii de la licență, masterat și doctorat. S-au reiterat aspectele privitoare la programul liturgic, duhovnicesc și catehetic pe care trebuie să-l urmeze studenții. Directorul de departament, Părintele Conf. Univ. Dr. Caius Cuțaru, a solicitat cadrelor didactice pregătirea și depunerea fișei disciplinei pentru cursurile susținute și semnarea fișei postului.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu