Arhiepiscopul Aradului a participat la examenul de Licență desfășurat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Arhiepiscopul Aradului a participat la examenul de Licență desfășurat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În zilele de 26 și 27 iunie 2023 a avut loc examenul de licență pentru absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din cadrul Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad. La această sesiune s-au înscris 14 candidați.

Comisia instituită prin decizia universității a evaluat cunoștințele de Teologie Dogmatică Ortodoxă și cele de specialitate, la care s-a adăugat susținerea proiectului de licență.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a felicitat pe noii licențiați pentru încununarea anilor de studii prin acest titlu academic obținut. În continuare, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța păstrării și transmiterii învățăturii de credință a Bisericii, așa după cum aceasta le-a fost transmisă, cu responsabilitate și competență, de către părinții profesori pe parcursul anilor de studii.

În încheiere, decanul Facultății arădene, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja a mulțumit ierarhului pentru prezență, binecuvântare și permanenta purtare de grijă față de instituția pe care Înaltpreasfinția Sa a readus-o la viață. În încheiere, înaintea depunerii jurământului îndătinat de către licențiați, părintele decan a dat citire catalogului cu notele finale obținute de aceștia, evidențiind contribuția colegilor profesori: „Rezultatele frumoase obținute în urma examenului de licență ne încredințează de faptul că întreg corpul profesoral s-a implicat în actul academic cu seriozitate, pentru a onora înalta tradiție teologică arădeană”.

Pentru continuarea studiilor, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad are deschise programe de masterat și doctorat, oferta educațională putând fi consultată pe site-ul www.teologiearad.ro.

Secretarul Comisie de licență

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu