Participanții de la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă de la Arad au vizitat Școlile Teologice arădene și Școala ,,Episcop Ioan Mețianu”

      Comments Off on Participanții de la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă de la Arad au vizitat Școlile Teologice arădene și Școala ,,Episcop Ioan Mețianu”

În ziua de 20 aprilie 2023, domnul Conf. Univ. Dr. Vasile Timiș, Inspector General și Președinte executiv al Olimpiadei Naționale de Religie pentru clasele de liceu, însoțit de Doamna Ramona Lile, Rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad și Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural la Centrul Eparhial Arad, au vizitat Școala ,,Episcop Ioan Mețianu” din Arad și biblioteca Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad. Elevii școlii au cântat împreună cu oaspeții imnul pascal ,,Hristos a înviat”.

În după-amiaza zilei, elevii de liceu participanți la faza națională a Olimpiadei Naționale de Religie Ortodoxă, în cadrul turului de vizitare a principalelor obiective turistice din centrul municipiului Arad, au fost oaspeții Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din cadrul Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad. Cu acest prilej, Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu le-a vorbit oaspeților despre moștenirea istorică bicentenară a acestei instituții academice și teologice, precum și despre prezentul ofertei academice, ce cuprinde studii de licență, masterat și doctorat. Alături de observarea clădirii și a bibliotecii, liceenii s-au închinat și în paraclisul universitar situat în curtea clădirii.

Apoi, Părintele profesor Marius Lăscoiu le-a prezentat câteva date despre Seminarul Teologic arădean, situat la parterul clădirii.

Prof. Drd. Cătălin-Iulian Drăgan, membru în Comisia de organizare a Olimpiadei Naționale de Religie Ortodoxă