Revista ,,Studia Theologica et Historica Aradensia” a ajuns la numărul 5

      Comments Off on Revista ,,Studia Theologica et Historica Aradensia” a ajuns la numărul 5

Centrul de Studii Teologice-Istorice și de Prognoză Pastoral-Misionară din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad concretizează cercetări în domeniul Teologiei și Istoriei prin susținerea unui proiect editorial având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului și promovat de Părintele decan, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja.

Acest proiect a luat forma unei reviste, intitulată: Studia Theologica et Historica Aradensia. Debutul acestei platforme de promovare a cercetării teologice locale și naționale s-a făcut în 2019, odată cu apariția primului număr, revista păstrând o ritmicitate anuală. Întreg conținutul revistei poate fi consultat și online la adresa: https://www.teologiearad.ro/revista-studia-theologica-et-historica-aradensia/

Recenta publicare a ultimelor două numere din revistă (4, respectiv 5) aduce în peisajul publicistic teologic o serie de contribuții deosebite, centrate mai ales pe valorizarea izvoarelor istorice locale.

Odată ajunși la acest prag, comitetul de redacție a înscris publicația în procesul firesc de indexare în baze de date internaționale, pentru o răspândire cât mai largă a cercetării teologice. Le mulțumim pe această cale tuturor autorilor ce ne-au susținut până acum, revista fiind deschisă spre a primi noi contribuții de valoare din partea celor care explorează aria teologiei și a istoriei bisericești.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu

Directorul Centrului de Studii Teologice-Istorice și de Prognoză Pastoral-Misionară

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad